Aktivitets SFO

Om Aktivitets SFO

Aktivitets-SFO er et tilbud der lokale idrettslag kommer til barna i SFO tiden i skolens lokaler for å presentere sin idrett. Aktiviteten inngår som en del av SFO-tilbudet.

 

Våre mål:

  • Aktive og friske barn

  • Flere barn mulighet til å prøve flere aktiviteter

  • Rekruttering til fritidsaktiviteter

  • Synliggjøre og styrke frivilligheten i distrikten

  • Bedre innhold i SFO-tilbudet

 

Tilbudet har til nå vært en suksess. Idrettslag rapporterer om økte medlemstall, SFO-opplever at tilbudet er populært blant barn og deres foreldre og enda flere skoler ønsker å bli med. 

DSC_4129
DSC_4134
DSC_4123
DSC_4166_lite
DSC_4207
DSC_4131
DSC_4173
DSC_4143
DSC_4146
DSC_4147
DSC_4166
DSC_4149
DSC_4150

For foreldrene

For de aller fleste småbarnsforeldre er hverdagen hektisk med mye logistikk rundt aktiviteter, og mange opplever at SFO-tilbudet mangler godt aktivitetsinnhold. Derfor ønsket Raus å sette i gang aktivitets SFO slik at barna kan komme hjem svette i luggen og ha opplevd mestring og idrettsglede. 

For idrettslagene

Idrettslag kommer til skolen i SFO tiden, og levert en time aktivitet til barn i 1.-4. klasse (En time mellom 14-16) en dag i uka i fem uker, deretter får skole besøk av et nytt lag. Dette gir idrettslagene en unik måte å presentere seg til mange barn, skolen får et bedre SFO tilbud og barna får mulighet til å prøve mange aktiviteter. Alle lag som leverer får 500 kroner per leverte økt. På Eik og Byskogen har vi hatt to idretter på besøk hver uke.

For skolene

 

Vårt mål er at dette skal være en gavepakke til skolen/SFO. Det skal ikke koste noe for skolen eller for barna. Raus kontakter idrettslagene og lager forslag til turnus. Skolen må stille med lokaler og utsyr. Idrettslag kommer til skolen i SFO tiden, og levert en time aktivitet til barn i 1.-4. klasse (En time mellom 14-16) en dag i uka i fem uker, deretter får skole besøk av et nytt lag. 

Vil du vite mer?

Har du lyst til å få aktivitets SFO til din skole, lyst at ditt idrettslag skal bli representert eller vil vite mer? Ikke nøl med å ta kontakt med oss.